прехвърляне на майчинство

(1/3) > >>

meglena:
ето това се казва дискриминация искам  да си прехвърля майчинството на член от семейството ми , като малката вече е навършила 9 м (а от 6 м може да се прехвърля майчинството .) НО от нои ми заявиха , че само бащата е този който има право да ползва отпуска по майчинство  за периода от който детето стане на 6 м до навършване на 1 год .. При положение , че аз съм самотен родител ( да в бг няма такъв термин ) , но детето ми се води само на мен и баща по документ няма ( а и той е не присъства изобщо в живота ни и ) Какво трябва да търся някой да ми осинови детето ли ? Когато едно "нормално " семейство  се състой от бебе ,майка и баща , щом бебето стане на 6 м , майката тръгва на работа , а бащата остава по майчинство ... а нас самотните родители какво ? Кучета ни яли ! Е не е честно ! Смятам да съдя държавата за дискриминация и че няма прието опция самотен родител . Кои от вас подкрепя идеята  :thinking: ? Можели в нормалните държави , да има закон за самотните родители а дори в Финландия държавата да помага със средства на такива майки (бащи) , а тук , да ни дискриминират и дори да сме  пренебрегвани и често да чуваме думата Съжалявам . Е не аз не съжалявам че я родих и че няма баща , само че се случи в България . И Държавата ни може да мисли дори и за малцинствата от различни етности , но за " малцинство самотен родител и дума да не става " , да не живеем в комунизъм  още и деца без родители без брак да ги наричат копелета и ли без един родител ..А тая няма да стане .България да си понесе последиците заради глупавите закони !!!!

Мимче:
Ами Меги така е, нямало понятие "Самотен родител" от 1989г. насам. Вече е "родител отглеждащ сам дете".
К'ва е разликата май и институциите не са много наясно. И моето хлапенце няма баща по документи. Мисля, че има вариант да се прехвърли майчинството на роднина от права линия в такъв случай. Но за това трябва да се обърнеш към социални грижи.  Ако те не дадат някакво адекватно инфо се обърни към адвокат. Стискам палци!

diamant:
Меги, мисля, че можеш да си прехвърлиш майчинстовото на майка си. Питай в НОИ София, няма значение от кой град си.

Мимче:
ама тя е питала в НОЙ, а в крайна сметка документи за майчинство и за детски се подавт в Социални грижи-значи те трябва да и помогнат

Stun:
Вероятно само бащата има право да ползва майчинство то 6 месеца до година - когато не се плаща минимална заплата, а се смята осигуровките. Т.е. заради това е измислен така закона. Но все някой трябва да се се сетил, че може баща да няма по някаква причина към този момент. Но в социалните, че и от НОИ не винаги са особено любезни и особено осведомени.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page